NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Gezamenlijk verbouwen met de Vereniging van Eigenaren

1 Minuten lezen

Bij het kopen of huren van een appartement wordt je automatisch aangesloten bij de VvE, deze wordt beheerd door medebewoners of een VvE beheerder. Je zult er rekeningen van ontvangen en niet zomaar het lidmaatschap op kunnen zeggen doordat het zo in de wet is vastgelegd. De VvE is voornamelijk verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het gehele complex. Bij het kopen van een appartement ben je niet volledige eigenaar. Dit komt doordat je niet op je eigen eilandje zit zoals bij een losstaand huis bijvoorbeeld. Je hebt een aandeel van het hele gebouw. Dit staat allemaal in de leveringsakte die de notaris heeft aangereikt. Een VvE beheerder kan vele voordelen opleveren.

Verbouwen en VvE’s

Aangezien je nu weet waar de VvE voor staat, kun je bepalen of je wellicht iets wilt verbouwen. Tegenwoordig wordt alles steeds duurzamer verbouwd om energie te sparen en het milieu minder te belasten. Echter heb je voor veel aanpassingen toestemming nodig vanuit de VvE. Natuurlijk kun je zelf kleine aanpassingen in het huis verrichten zoals een stijlvolle convectorput rooster, een spaardouchekop of een modernere verwarmingsregelaar laten plaatsen. Voor veel dingen moet je echter toestemming vragen. Dit zijn zaken zoals het plaatsen van zonnepanelen, zonneboilers of waterpomp. Ook voor aanpassingen zoals kozijnen, het dak, de vloer op de begane grond en andere gemeenschappelijk bezittingen. VT2000 Den Haag kan daarbij helpen. Het is wel toegestaan om zelf energiebesparend glas te laten plaatsen mits de originele kozijnen gebruikt worden of er kan een isolerende muur tegen de buitenmuur aan worden geplaatst..

Lening en subsidies voor VvE’s

Ondanks je voor veel punten aanvraag moet doen bij de VvE, is het wellicht voor beide partijen interessant. Doordat de VvE een aanspraak kan doen op het Nationaal Energiebespaarfonds voor het afsluiten van gunstige leningen, scheelt dat een hoop in de kosten. Zodra er twee of meer milieumaatregelen worden getroffen wordt er voor de VvE gunstige subsidies uitgegeven en kan de bewoner van een milieu en energiebesparende woning.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *