NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Ledverlichting voor in de huiskamer

2 Minuten lezen

Het is nu mogelijk om de helderheid van LED-lampen te regelen, zodat u de lichtintensiteit in uw kamer kunt aanpassen aan de situatie. Als u bijvoorbeeld geconcentreerd aan het werk bent, kunt u de LED-verlichting op volle sterkte zetten. Maar als de sfeer wat meer ontspannen en intiemer moet zijn, dan kunt u de lichten dimmen tot de helft van de helderheid. De meest recente LED lampen zijn zo geavanceerd dat de kleur van het licht hetzelfde blijft, zelfs als het gedimd wordt. Als je echt iets extra’s wilt, zijn er ook LED-lampen in alle kleuren van de regenboog. Dit is handig als u zich op iets specifieks wilt richten of een bepaalde stemming in uw huis wilt creëren.

U kunt LED verlichting op veel verschillende manieren gebruiken in uw huis. Bijvoorbeeld de twee verschillende soorten LED verlichting als LED spots en gewone LED lampen. LED-spots kunnen in het plafond worden ingebouwd voor algemene kamerverlichting en kunnen worden gedimd om de sfeer aan te passen. Ze kunnen ook worden gebruikt om kunstwerken te verlichten of om bepaalde delen van de kamer te benadrukken. Gewone ledlampen kunnen worden aangesloten op plafondlampen, staande lampen of tafellampen en kunnen worden gebruikt om de zithoek te verlichten of om ’s avonds extra licht toe te voegen als u aan het lezen bent. Hier vindt u een verscheidenheid aan fittingen waaruit u kunt kiezen. Voor een breed aanbod kan je online lampen kopen bij Bamled.

Spots om in je woonkamer tot rust te komen

Als u een woonkamer binnengaat, staat meestal de lamp in het midden van de kamer aan. Om ervoor te zorgen dat de ruimte goed verlicht wordt, is het verstandig een lamp te kiezen met een hoog lumenvermogen. Dit kan een plafondlamp zijn, een multi-light spot, of een stijlvolle design hanglamp met een krachtige, verstelbare, lichtbron.

Het verlichten van een schilderij of een ander kunstwerk in de woonkamer is mogelijk met accentverlichting. Dit is wat spots het beste doen, omdat ze meestal gericht licht geven vanwege hun smallere lichthoek. U kunt gaan voor kantelbare inbouwspots of zelfs een lamp installeren in een mooie kast om de aanwezigheid ervan te benadrukken.

Een woonkamer is een perfecte plek om tot rust te komen, en een goede aanvulling op de sfeer is een lamp. Het soort licht dat de lamp uitstraalt is een belangrijke factor in de sfeer die het creëert; een K-waarde van 2700 of lager is ideaal om een ontspannen sfeer te creëren. Een gloeilamp is een goede keuze om dit te bereiken.

Licht zelf regelen

Bent u op zoek naar het gemak van het kunnen regelen van uw woonkamerverlichting naar uw gewenste instelling? Slimme lampen zijn de manier om te gaan! Deze lampen kunnen worden bediend met een afstandsbediening, een app en zelfs stemcommando’s. U kunt ook kiezen uit een reeks kleuren voor bepaalde lampen. We bieden zowel wifi-enabled als Zigbee-enabled smart lights aan die compatibel zijn met je smart hub, zoals Philips Hue en Ikea Tradfri. Als u vragen heeft over Zigbee, kunnen onze LED-specialisten u dit uitleggen.

Gezien de verschillende keuzes voor woonkamerverlichting is het verstandig om hiermee rekening te houden wanneer u uw woonkamer gaat bijwerken. Stel jezelf vragen als: waar ga ik de kamer voor gebruiken en welk type verlichting is het beste voor elke ruimte? Om deze en andere vragen te beantwoorden, is het opstellen van een lichtplan voor uw woonkamer belangrijk. Onze LED professionals hebben een blogpost geschreven waarin in detail wordt uitgelegd hoe u een lichtplan opstelt.

Gerelateerde berichten
Interieur

Trap kitten: De finishing touch voor jouw droominterieur

2 Minuten lezen
Een trap is niet alleen een functioneel onderdeel van je woning, maar het kan ook een echte blikvanger zijn. Met een beetje…
Interieur

Een persoonlijke ervaring met plakken versus klikken van PVC vloeren

3 Minuten lezen
Na onlangs mijn woning te hebben verbouwd, stond ik voor de keuze tussen plak PVC en klik PVC vloeren. Beide opties boden…
Interieur

Wanden van System Flex

2 Minuten lezen
Wanden van System Flex bieden een veelzijdige oplossing voor de indeling van ruimtes. Of je nu op zoek bent naar flexibiliteit in…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *