NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Onderhoud aan bedden

2 Minuten lezen

Een goede onderhoudsroutine voor een bed en matras kan helpen om hun levensduur te verlengen en een schone en hygiënische slaapomgeving te behouden. Enkele tips voor het onderhouden van uw bed en matras:

Voor het bed:

Draai het beddengoed minstens één keer per week om en was het beddengoed regelmatig op hoge temperaturen om bacteriën en ziektekiemen te doden. Stofzuig het matras en de onderkant van het bedframe regelmatig om stof, huidschilfers en ander vuil te verwijderen. Houd het bedframe schoon en stofvrij door het regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het plaatsen van zware voorwerpen op het bed, omdat dit het matras kan beschadigen en het bedframe kan verzakken.

Voor de matras:

Draai de matras regelmatig om, ongeveer elke drie maanden, om slijtage gelijkmatig te verdelen. Lucht de matras regelmatig door het beddengoed te verwijderen en de matras bloot te stellen aan frisse lucht en zonlicht. Gebruik een matrasbeschermer om de matras te beschermen tegen vlekken, vuil en vocht. Stofzuig de matras regelmatig om stof en huidschilfers te verwijderen en gebruik indien nodig een stofferingreiniger om eventuele vlekken te verwijderen. Vermijd het plaatsen van zware voorwerpen op de matras en het staan ​​op de matras, omdat dit de matras kan beschadigen. Het is belangrijk om te onthouden dat een bed en matras niet voor altijd meegaan en dat ze na verloop van tijd vervangen moeten worden om een optimale slaapomgeving te behouden.

Wil je echter toch liever een nieuw bed of matras kopen? Dan kan je ook hier bij beddenwinkel Beddenscout24 terecht om je nieuwe bedden te bestellen.

Boxspring onderhoud

Een boxspring is een type bed dat bestaat uit een onderstel met veren, een matras en een topmatras. Hieronder vindt u enkele tips voor het onderhoud van een boxspring:

Verwijder regelmatig stof en vuil van de boxspring door deze af te nemen met een vochtige doek en te stofzuigen met een meubelmondstuk. Zorg ervoor dat het beddengoed regelmatig wordt gewassen en op hoge temperaturen wordt gedroogd om bacteriën en ziektekiemen te doden. Draai de matras en topmatras regelmatig om om slijtage gelijkmatig te verdelen. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor de aanbevolen rotatieschema’s.

Lucht de boxspring regelmatig door het beddengoed te verwijderen en de matrassen en topmatras bloot te stellen aan frisse lucht en zonlicht.Gebruik een matrasbeschermer om de matrassen en topmatras te beschermen tegen vlekken, vuil en vocht. Controleer regelmatig of alle bouten en schroeven nog stevig zijn aangedraaid en of er geen onderdelen los zitten. Als de boxspring een elektrische bediening heeft, controleer dan regelmatig de kabels en stekkers en zorg ervoor dat deze niet beschadigd zijn.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te raadplegen voor specifieke onderhoudsinstructies, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van het type boxspring. Ook is het aan te raden om de boxspring minstens om de 10 jaar te vervangen om een optimale slaapomgeving te behouden.

Gerelateerde berichten
Slapen

Fabricage van houten bedden

2 Minuten lezen
Traditionele, houten bedden worden op verschillende manieren gefabriceerd, afhankelijk van de stijl, het ontwerp en de complexiteit van het bed. Over het…
Slapen

Wat heb ik nodig in de babykamer?

2 Minuten lezen
Dit is een vraag waar veel aanstaande ouders toch even bij stil zullen moeten staan. Zo makkelijk is het namelijk niet. En…
Slapen

Hoe belangrijk is slapen voor een mens?

2 Minuten lezen
Als je niet slaapt komt je lichaam in opstand! Heb je de volgende dag een belangrijke taak te doen en wil je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *