NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Hoe belangrijk is slapen voor een mens?

2 Minuten lezen
slapen op bed

Als je niet slaapt komt je lichaam in opstand!

Heb je de volgende dag een belangrijke taak te doen en wil je goed functioneren, dan kun je maar beter goed slapen. Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor mensen en in deze blog zal ik enkele redenen daarvoor geven en zeggen waarom je maar beter wel goed kunt slapen. En dat doe je op bijvoorbeeld een boxspring 140×200, online te vinden op diverse outlets. Zo heb je goedkoop een boxspring in huis!

Gezondheid

Als je niet goed slaapt kan dit je gezondheid (op de lange termijn) gaan aantasten. Ik heb dit zelf in lichte vorm meegemaakt, want toen mijn ex-vriendin het uitmaakte heb ik het even heel moeilijk gehad en had ik een tijdje last van stress. Een gevolg van deze stress was dat ik niet goed meer kon slapen. Mijn humeur werd hierdoor steeds minder en minder en ook mijn prestaties op school gingen drastisch achteruit. Inmiddels slaap ik wel weer beter en met regelmaat en gingen ook de schoolprestaties weer de goede kant op. Slapen is gewoon enorm belangrijk voor onze gezondheid, want je kunt veel ergere ziektes krijgen, als je langere tijd niet goed slaapt. Hart- en vaatziektes komen enorm veel voor en de kans op die ziektes is groter als je slecht slaapt.

Hersenen

Zoals ik in de alinea hierboven al beschreven heb, kun je minder gaan functioneren als je niet goed slaapt. Je hersenen hebben slaap nodig om te herstellen. De hersenen moeten namelijk tijdens actieve dagen enorm veel informatie en indrukken verwerken. Als je goed slaapt zorgt dit ervoor dat je dingen van de vorige dag beter zult onthouden. Terwijl je slaapt zijn je hersenen nog steeds actief. Tijdens het slapen ondergaan de hersenen een soort van schoonmaakbeurt, waarin je hersenen dus gereinigd worden en jij de volgende dag weer fris kunt beginnen.

Zorg voor goede slaapcriteria

We weten nu dus dat slapen erg belangrijk is voor ons functioneren en voor onze gezondheid. Ik zou dan ook sterk willen aanbevelen om voor goede slaapcriteria te zorgen. Zorg voor een goed bed, waar je heerlijk op kunt uitrusten. Een goed ritme aanhouden (regelmaat) en een plek waar het rustig is en donker. Dit heeft je lichaam nodig om slaaphormoon aan te maken, waardoor jij kunt slapen (melatonine).

Een goeie tip om beter te gaan slapen

We moeten dus goed proberen te slapen om goed te functioneren, de hersenen te laten herstellen en gezond te blijven. Met de bovenstaande tips en slaapcriteria ’s die je moet creëren, moet dit mogelijk worden. Mocht je geen goed bed hebben en je mist de juiste ondersteuning of comfort, dan zou ik je een elektrische boxspring willen aanbevelen. Deze heb ik zelf nu een paar maanden en sinds ik deze heb aangeschaft slaap ik een stuk lekkerder. De volgende dag voel ik me frisser en heb ik meer energie om aan de dag te beginnen. Wellicht kan jou dit ook gaan helpen in de toekomst.

Gerelateerde berichten
Slapen

Onderhoud aan bedden

2 Minuten lezen
Een goede onderhoudsroutine voor een bed en matras kan helpen om hun levensduur te verlengen en een schone en hygiënische slaapomgeving te…
Slapen

Fabricage van houten bedden

2 Minuten lezen
Traditionele, houten bedden worden op verschillende manieren gefabriceerd, afhankelijk van de stijl, het ontwerp en de complexiteit van het bed. Over het…
Slapen

Wat heb ik nodig in de babykamer?

2 Minuten lezen
Dit is een vraag waar veel aanstaande ouders toch even bij stil zullen moeten staan. Zo makkelijk is het namelijk niet. En…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *