NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Wat heb ik nodig in de babykamer?

2 Minuten lezen
babybedje in slaapkamer

Dit is een vraag waar veel aanstaande ouders toch even bij stil zullen moeten staan. Zo makkelijk is het namelijk niet. En voor jouw kind moet natuurlijk wel alles perfect zijn. Daarom vertellen we jou in dit artikel precies wat je baby nodig heeft, zodat je met een gerust hart kan wachten op de komst van jouw kind. Uiteraard heb je genoeg speelgoed nodig om het kindje bezig te houden. Maar hier richten we ons op de meer verzorgende producten.

Ledikantje

De eerste paar weken kun je jouw baby het beste in een wiegje naast je eigen bed laten slapen, maar daarna zal je hem toch naar de eigen babykamer moet gaan verplaatsen. Dan is het fijn als je baby in een goed bedje slaapt. Een goed ledikant heeft een lengte van 120cm en een breedte van 60cm. Uiteraard moet het ledikant stevig zijn, zodat de baby er zonder problemen aan kan hangen. Ook moet er een verstelbare bodem inzitten. In het begin wil je het ledikant namelijk hoog hebben zodat jij de baby makkelijk kan oppakken. Later als je kind kan staan, moet je het ledikantje lager kunnen zetten.

Stoel of schommelstoel

Een stoel of schommelstoel is niet noodzakelijk in een babykamer, maar kan wel een uitkomst bieden. Voor jou als ouder is het makkelijk om even te gaan zitten wanneer je de baby voet of even in slaap wiegt, en in slaap wiegen gaat natuurlijk het makkelijkste in een schommelstoel.

Een babyfoon

Iedere ouder weet dat een babyfoon echt ideaal is voor wanneer je baby net in zijn eigen bedje slaapt. Je bent dan best wel bezorgd om je kind. Maar door de babyfoon weet je direct dat je baby huilt of geluiden maakt.

Een wieghanger

Het is uiteraard belangrijk dat de baby goed slaapt. Zorg daarom met een wieghanger of babymobiel dat hij of zij rustig in slaap tuimelt, zonder zich ongerust te maken over, bijvoorbeeld jouw afwezigheid.

Een kledingkast met genoeg ruimte

Deze spreekt voor zich. Een baby heeft ook een kast nodig voor de babykleren en andere spulletjes.

Commode voor het verschonen

Wanneer je een baby krijgt heb je een commode nodig. Een commode is het verzorgingsstation voor je baby. Je kunt hierop de baby´s luiers verschonen, de baby wassen en aankleden. In de laadjes van de commode kan je alle spullen die je hierbij nodig hebt opbergen, zoals luiers, doekjes en kleertjes.Voor op de commode moet je een aankleedkussen hebben. Het is handig als een commode 90 cm-105 cm hoog is, en je voeten eronder kunnen. Zo dat jij het beste bij je kindje kan. 

Een leuk nachtlampje

Ten eerste is een nachtlampje handig als je baby bang is in het donker. Maar dit is niet de enige reden voor een nachtlampje. Ook wanneer jij ‘s nachts uit bed moet voor de baby. Dan is het voor de baby en jezelf niet lekker om een groot licht aan te doen. En dan is een nachtlampje dus ideaal.

Een thermometer voor de zekerheid

Zoals je waarschijnlijk al weet kan een baby niet goed zijn eigen lichaamstemperatuur hoog houden. Dus heb je een thermometer nodig, zodat je zeker weet dat het de juiste kamertemperatuur is voor je kleintje.

Gerelateerde berichten
Slapen

Onderhoud aan bedden

2 Minuten lezen
Een goede onderhoudsroutine voor een bed en matras kan helpen om hun levensduur te verlengen en een schone en hygiënische slaapomgeving te…
Slapen

Fabricage van houten bedden

2 Minuten lezen
Traditionele, houten bedden worden op verschillende manieren gefabriceerd, afhankelijk van de stijl, het ontwerp en de complexiteit van het bed. Over het…
Slapen

Hoe belangrijk is slapen voor een mens?

2 Minuten lezen
Als je niet slaapt komt je lichaam in opstand! Heb je de volgende dag een belangrijke taak te doen en wil je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *