NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Hoe kan ik het beste mijn tuin onderhouden?

2 Minuten lezen
tuin onderhoud zomer

Sommige mensen vinden het hartstikke leuk om de tuin te onderhouden, en zijn hier erg goed in. Andere hebben niet zulke groene vingers en vinden het dan ook helemaal niks. Daarom hebben wij in dit artikel wat basistips opgesteld om je tuin goed te onderhouden zonder dat het al te veel moeite en tijd kost. We gaan je vertellen hoe je het beste je gazon onderhoudt, hoe je het terras schoonmaakt en hoe je de struiken moet snoeien.

Het gazon onderhouden

Het eerste wat in je opkomt bij een nette en strakke, goed onderhouden tuin is een net gemaaid en gezond gazon. Maar je moet wel weten hoe jij je gazon mooi kunt houden. Daarom geven we je nu enkele tips over het mooi onderhouden van je gazon.

Het gras maaien op zichzelf in niet zo moeilijk. Maar toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voor de optimale gezondheid van jouw gras. Om te beginnen moet je alleen gras maaien al het gras helemaal droog is. In het ideaalbeeld moet je het gras twee keer per week maaien. Want als je hieraan toe komt kan je het maaisel gewoon laten liggen. Maai je het gras minder dan twee keer per week, dan raden we aan om de grasresten na het maaien wel op te ruimen. Ook moet je er rekening mee houden dat je het gras in drogere periodes ietsjes langer moet laten.

Het gazon bemesten is iets wat je drie keer per jaar moet doen in de periodes maart of april, juni en augustus of september. Voor de bemesting kan je het beste gebruik maken van ecologische meststoffen, aangezien deze beter samen gaan met de natuur.

Het terras schoonmaken

Naast het gazon is natuurlijk het terras een heel belangrijk onderdeel van de tuin. Want uiteraard zal jij hier zelf je meeste tijd spenderen, en moet het dus netjes en schoon zijn. Bij het schoonmaken van de ondergrond raden wij een hoge drukspuit eigenlijk altijd af. Zowel tegels als houten vlonders kunnen door een hogedrukspuit beschadigd worden, waardoor ze vaak sneller weer vies worden. Houten vlonders kan je daarom beter jaarlijks schoonmaken met een speciaal reinigingsmiddel. Bij het schoonmaken van tegels moet je beginnen bij het onkruid verwijderen en de tegels goed schoonvegen met een bezem. Vervolgens moet je een groen aanslagverwijderaar over de tegels heen spuiten. Zo blijven de tegels goed schoon zonder dat het te veel moeite kost. Ook bij terrasplanken van hardhout is onderhoud heel belangrijk.

Niet alleen de ondergrond maar ook het tuinmeubilair kan nu en dan een schoonmaak gebruiken. Zo blijft het tuinmeubilair mooi en gaat het lang mee. Het is voldoende om je tuinmeubilair eenmaal per jaar te reinigen met een speciaal reinigingsmiddel wat hiervoor bestemd is. Verder kan het geen kwaad om dan direct de scharnieren van bewegende delen even te smeren. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je ‘s winters je tuinmeubilair opbergt of afdekt onder een doek. Veel tuinmeubilair is namelijk gevoelig voor aanslag.

De tuin snoeien

Ten slotte geven we je nog een aantal tips over hoe je de struiken en boompjes in je tuin het beste kunt snoeien. Snoeien doe je niet alleen voor een nette uitstraling van de tuin, maar ook zo dat de planten mooi de ruimte krijgen om optimaal te gaan bloeien. Daarom moet je niet te zuinig zijn bij het snoeien, hoe meer ruimte, hoe meer bloei. Verder is het belangrijk om te snoeien met goed gereedschap. Een botte snoeischaar zorgt namelijk voor botte rafels aan de snoeirand. Dit veroorzaakt mogelijk schimmels. Daarbij is het snoeien een stuk makkelijker en sneller met goed gereedschap.

Gerelateerde berichten
Tuin

Waarom ook u een speelhuisje in uw achtertuin nodig heeft!

1 Minuten lezen
Het leven verandert razendsnel. Waar wij vroeger de hele dag buiten aan het spelen waren kiezen hedendaagse kinderen steeds vaker voor de…
Tuin

Hoe kan GEP Regenwater zorgen voor duurzaam leven?

1 Minuten lezen
Wanneer je duurzaam wil gaan leven in je woning is het een idee om GEP Regenwater in te schakelen. Dit is een…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *