NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Hoe je inbrekers geen kans meer geeft

1 Minuten lezen
sloten bij elkaar

Inbrekers worden steeds sluwer en gebruiken de social media platformen voor informatie. Het aantal inbraakpogingen in Nederland blijft hoog en daarom wil ik in deze blog enkele adviezen geven om inbrekers minder kans te geven. 

Zorg voor goede sloten

Toen ik mijn eerste huis kocht zorgde ik er gelijk voor dat ik goede sloten voor de ramen en de deuren kreeg. Een slotenmaker had veiligheidssloten aangebracht, want dit geeft mij meer zekerheid en een veiliger gevoel. Met verouderde sloten, ben je toch kwetsbaar voor inbrekers en die zien dit ook. Met duurzame sloten voor de ramen en deuren verhoog je daarnaast de woningwaarde, omdat duurzame woningen meer geld waar zijn tegenwoordig. Denk er ook aan om de sloten te vervangen nadat de verhuizers naar huis zijn gegaan!

Werk samen met de buurtbewoners

Een goede samenwerking met de buurtbewoners kan het inbrekers lastiger maken. Door een groepsapp aan te maken, kunnen jullie contacten hebben en elkaar waarschuwen bij verdachte situaties. Als iemand in de straat op vakantie gaat, kunnen andere buren een oogje in het zeil houden.

Belangrijk hierbij is om een bewoonde indruk te geven aan de inbrekers. Als alle gordijnen en alle lichten uit zijn, denkt de inbreker dat er niemand thuis is, dit wil je voorkomen.

Pas op met social media

Je woning is extra kwetsbaar voor inbraken als je op vakantie bent, want dan is er niemand thuis. Zoals hierboven al beschreven zou je dan kunnen samenwerken met een vertrouwde buurman/buurvrouw om bijvoorbeeld een keer de post op te ruimen. Zo lijkt het dus alsof er wel iemand thuis is. Toch moet je vooral het gebruik van social media vermijden als je op vakantie gaat. Inbrekers zitten ook op Twitter, Instagram, Facebook en andere social media platformen. Let ook op uw dochter of zoon en geef ze instructies mee.

Schakel de politie in

In deze blog heb ik enkele manieren gegeven om inbrekers minder kans te geven. Samenwerken met de buurt, oppassen met social media en zorgen dat je alles goed vergrendelt als je gaat slapen of het huis verlaat. Desondanks blijft het soms lastig, want inbrekers zijn ook slim en vinden steeds nieuwe manieren om succesvol te zijn. Zie je verdachte situaties, twijfel dan gewoon niet en neem contact op met de politie. De politie weet goed wat ze moeten doen om deze inbrekers te pakken.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Investeringen die je kunt doen voor een veiligere woning

1 Minuten lezen
Meer dan 100 inbraken per dag! We horen steeds vaker dat er minder inbraken zijn dan voorheen, maar toch vind ik meer…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *