NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Stappen om inbrekers te slim af te zijn

2 Minuten lezen
sloten bij elkaar

Inbrekers staan niet stil en gebruiken social media om erachter te komen of je bijvoorbeeld op vakantie gaat. De inbraakpogingen in Nederland zijn gestaag aan het dalen, maar blijven absoluut gezien nog steeds hoog. Met behulp van deze blog ben je de inbrekers te slim af.

Sloten zijn het eerste waar je aan denkt

Veel mensen denken direct aan sloten en het verbeteren van de sloten wanneer het onderwerp inbrekers ter sprake komt. Vandaar dat wanneer ik ging verhuizen na de aankoop van mijn eerste huis meteen een paar goede sloten liet installeren. Zowel de deuren als de ramen. De slotenmaker plaatste veiligheidssloten om niets aan toeval over te laten. Aangezien de techniek vooruit gaat en inbrekers nieuwe foefjes verzinnen om sloten open te breken doe je er goed aan de sloten eens in de zoveel tijd te vervangen. Een gewiekste crimineel heeft zo door waar de sloten oud zijn namelijk. Heb je net een verhuizing achter de rug? Denk er ook aan om de sloten te vervangen nadat de verhuizers naar huis zijn gegaan!

Buurtbewoners staan sterk gezamenlijk

Door met z’n allen als buurtbewoners er voor elkaar te zijn sta je sterk. Let bijvoorbeeld extra goed op wanneer je buren op vakantie gaan of als je verdacht gedrag ziet in de buurt. Door middel van een groepsapp is dit tegenwoordig makkelijker dan ooit. Door de communicatie snel te houden ben je sneller dan de meeste inbrekers. Met een groep zie je altijd meer dan in je eentje.

Het laten blijken dat er iemand thuis is, is de eerste stap om te doen. Het ontmoedigd namelijk wanneer je een bewoonde indruk maakt met je woning. Licht laten branden, misschien zelfs de tv aan.

Plaats niet alles op social media

Ga je binnenkort weg? Plaats niet alles wat je van plan bent op social media. Er kunnen mensen meekijken en als zij jouw statusupdate zien waarbij je zegt dat je er een lang weekendje tussenuit bent, zullen ze misschien wel een kijkje nemen. Verlaag de kans dat ze binnenkomen door niet dit soort berichten te plaatsen. Wil je het toch doen? Zorg dan voor extra goede beveiliging, bijvoorbeeld door iemand op het huis te laten passen als de buurman of buurvrouw. Zo kunnen ze gelijk de post even meenemen of de hond uitlaten. Let vooral op je posts op Twitter, Instagram en Facebook

Wees niet bang om de politie erbij te halen

Mocht het nu toch zo zijn dat er is ingebroken, wees dan niet bang om de politie erbij te halen. Gelukkig wordt het ze al heel lastig gemaakt als je deze tips opvolgt en alles netjes afsluit thuis. Merk je iets verdachts op op straat? Twijfel dan niet en bel de politie. Een keer verkeerd gezien is beter dan spijt achteraf. De politie is altijd bereid om potentiƫle inbrekers op te sporen omdat het nog steeds elk jaar voor veel schade zorgt.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Optimaliseer je beveiliging met hekwerken

2 Minuten lezen
In een wereld waar veiligheid en esthetiek hand in hand gaan, speelt hekwerk een cruciale rol. Het is niet slechts een middel…
Beveiliging

Investeringen die je kunt doen voor een veiligere woning

1 Minuten lezen
Meer dan 100 inbraken per dag! We horen steeds vaker dat er minder inbraken zijn dan voorheen, maar toch vind ik meer…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *