NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Duurzaam

Manieren om duurzamer te gaan wonen

2 Minuten lezen
manieren om duurzamer te wonen

Ga duurzaam wonen en dring de CO-2 uitstoot terug!
Als sporter wil je graag gezond leven en als je van milieu houdt wil je graag duurzaam wonen.
Mensen die minder bewust met het milieu bezig zijn, zouden ook duurzaam kunnen gaan wonen, want het is een handige manier om geld te besparen. Een duurzame woning is meer waard en dus voor iedereen aantrekkelijk. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan het laten plaatsen van een laadpaal?

Een duurzaam huis is geld waard

Een duurzame woning die goed geïsoleerd is, is meer geld waard op de huizenmarkt. Het laten isoleren van je woning kan echter wel veel geld kosten, zeker als je een oudere woning hebt. Echter is de woning later bij een eventuele verkoop dus wel meer geld waard en je bespaart geld door de isolatie. Met een beetje mazzel kun je sommige kosten van de investeringen laten dekken door de overheid.

Zonne-energie opwekken

Steeds vaker zie je huizen met zonnepanelen op de daken. Ook dit is een investering die duizenden euro’s kost, maar deze zal je op de lange termijn zeker winst opleveren, want dan wek je energie gratis op. Zonnepanelen gaan langdurig mee en de investering haal je er dus op den duur makkelijk uit. Naast dat dit dus beter is voor het milieu, maak ook dit je huis interessanter bij een eventuele verkoop. Op zonnepanelen zitten geen subsidies van de overheid, maar de BTW mag je wel aftrekken van de belasting.

Een waterpomp of een zonneboiler plaatsen

Er zitten landelijke subsidies op de aanschaf van een waterpomp en een zonneboiler. Deze apparaten zorgen ervoor dat jouw woning duurzamer wordt. Ook hiervoor betaal je een flinke investering, maar de woning en het huis worden wel verwarmd. Dit kan andere apparaten vervangen, zoals bijvoorbeeld een cv-ketel en dan ga je energiezuiniger wonen.

Groene stroom 

Wil je energiezuiniger gaan wonen dan kun je bij je energieleverancier aangeven dat je voorkeur uitgaat naar groene stroom. Groene stroom is opgewekt uit natuurlijke bronnen, zoals bijvoorbeeld de zon. Je hebt enorm veel websites op het internet waar je gemakkelijk prijzen kunt vergelijken en ook kun je zien welke leverancier op één staat als het gaat om hun ‘groene karakter’. 

De investeringen zijn het waard

Als je echt duurzaam wilt gaan wonen, zal je moeten gaan investeren. Je huis moet je laten isoleren en zeker bij een ouder huis kost dit meer geld. Echter zal je huis dan ook meer waard worden. Zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler zijn enkele voorbeelden van deze investeringen. Persoonlijk heb ik nooit spijt gehad van mijn beslissingen om duurzamer te gaan wonen, want je draagt je steentje bij aan een beter milieu en dat geeft een goed gevoel. Ook ga je energie bewuster leven en bespaar je dus flink op energiekosten. Zeker de aanschaf van zonnepanelen is financieel gezien een goede zet en mocht je je huis later willen verkopen, dan is je huis meer waard (toekomstbestendig). Hopelijk heb je wat gehad aan het lezen van deze blog en wellicht besluit je zelfs om ook duurzamer te gaan wonen, dat zou ik geweldig vinden.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *