NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Waarom zo veel mensen kiezen voor wonen in de stad

2 Minuten lezen

De urbanisatiegraad stijgt al jarenlang, en er wordt verwacht dat deze verder blijft stijgen. Dit betekent dat de trek naar de stad zal blijven aanhouden. Naar verwachting woont in 2050 68% van alle mensen in de hele wereld in een stad, nu is dat 55%. Wat is de reden dat zo veel mensen besluiten in de stad te gaan wonen. In dit artikel bekijken we onder andere wat de voordelen zijn van het wonen in een stad.

Waarom blijven steden groeien

Vroeger verlieten mensen die zijn opgegroeid wel eens de stad om hun kinderen op te voeden of om het op hun oude dag rustiger aan te gaan doen. Maar omdat steden in de laatste jaren zo ontzettend veel verschillende nieuw wijken hebben aangelegd gaan mensen nu hier wonen in plaats van in een dorp. Mensen krijgen daarbij hulp van verhuisbedrijven als Verhuizen Den Haag om hun nieuwe plek te vinden. Daarnaast willen immigranten ook altijd in de stad wonen omdat hier meer kansen liggen met opleidingen bijvoorbeeld. Het idee van millennials is eigenlijk hetzelfde, waarom in een dorp wonen als alle kansen in de stad liggen? Millennials zien zichzelf ook niet meer als levende in een land met platteland en de stad, maar meer als in een groot stedennetwerk waarbij ze het platteland vergeten.

Wat zijn de voordelen van wonen in de stad?

Meer sociale contacten

Een van de voordelen van wonen in een stad is dat je veel makkelijker sociale contacten kan leggen. Simpelweg omdat je overal veel mensen tegenkomt. Gewoon op de straat, in winkels, bij uitgaansgelegenheden, overal zijn gewoon veel meer mensen dan in een dorp. En dus meer mogelijkheden tot sociaal contact.

Minder gebruik van de auto

Daarnaast hoef je als je in de stad woont niet overal de auto voor te pakken. Omdat je alles kan bereiken met de fiets. Hierdoor betaal je minder geld aan benzine en bespaar je het milieu. Ook is heb je daardoor gewoon een stuk meer vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Wel kan het zo zijn dat door de hogere bouw in een stad een Verhuislift Den Haag nodig kan zijn wil je jouw bezittingen kunnen verhuizen.

Beter nachtleven

Uiteraard heb je in de stad veel meer keuze in het nachtleven. Je kan naar een hippe cocktailbar, naar een kroeg, naar de bioscoop of naar de club. In een drop heb je vaak alleen maar een paar oude kroegen.

Meer keuze in woningen

Op het platteland zal je eerder een vrijstaand huis tegenkomen dan in een stad. Maar daarnaast zie je alle vormen van woningen meer in de stad dan in een dorp. Vormen van woningen die je meer ziet in de stad zijn appartementen, herenhuizen, duplexwoningen en lofts. Een ander pluspunt hiervan is dat je geld bespaart op energiekosten omdat je in een appartement omringt wordt door andere appartementen.  

Natuurlijk heeft de stad niet alleen maar voordelen. Zo vinden sommige mensen die drukte om zich heen helemaal niks. Ook zie je steeds minder natuur en plek voor groen in steden. Maar blijkbaar uitwegen de voordelen in dit geval de nadelen.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Een piano veilig en efficiƫnt verhuizen

5 Minuten lezen
Een piano verhuizen kan een moeilijke en ontmoedigende taak zijn als u niet weet wat u doet. Het is vooral lastig als…
Verhuizen

Nieuwe woning

2 Minuten lezen
Het kopen of huren van een nieuwe woning is een spannende periode in ieders leven. Je veranderd van persoonlijke omgeving en je…
Verhuizen

3 tips voor verhuizen

1 Minuten lezen
Heb je net een nieuw huis gekocht? Of ga je voor het eerst op jezelf wonen? Dan komt dat moment er toch…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *