NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Groene energie opwekken wordt steeds interessanter

1 Minuten lezen

In 2020 zijn er al meer dan 12.000 energieneutrale woningen. Dit zijn woningen die evenveel energie opwekken, als dat ze verbruiken. De energie wordt opgewekt aan de hand van groene energie. In deze blog lees je waarom ik denk dat groene energie steeds interessanter gaat worden voor mensen.

Zonnepanelen zijn voordelig

Steeds meer mensen kiezen er voor om zonnepanelen te installeren op het dak van hun woning. Door middel van de zonnepanelen kun je zonne-energie opwekken voor je apparaten. Dit is een vorm van groene energie, omdat de zon een natuurlijke en onuitputbare bron is. Een bron als gas of steenkool is veel slechter voor het milieu, dit wordt dan ook grijze stroom genoemd.

Een groot voordeel van zonnepanelen is dat ze lang mee gaan, bijna 30 jaar. Een ander belangrijk voordeel is dat je flink geld kunt besparen over die 30 jaar. De laatste 20 jaar kun je zelfs gaan genieten van gratis zonne-energie, want dan is de investering wel terugverdiend door de hoeveelheid stroom. 

Energieneutraal wonen

Mensen die energieneutraal wonen of bijna energieneutraal wonen gebruiken meetapparatuur om te zien hoeveel energie ze opwekken en gebruiken. Je ziet ook dat nieuwbouwwoningen steeds meer op energieneutrale woningen gaan lijken. Het milieu is belangrijk en er moet aan gedacht worden. Voor oude huizen kunnen ook energieneutraal gemaakt worden, alleen is het de vraag of mensen daar dan nog lang willen wonen. Als je in een energieneutraal huis woont zal je even moeten wennen, want het vergt wat aanpassingen. Zo moet je geen ramen open doen, omdat je een ventilatiesysteem gebruikt, maar dit went wel. Je kunt ook al je energie verbruik meten en checken of je het goed doet. 

De toekomst

Uit mijn eerste zin blijkt dat energieneutrale woningen geen science fiction zijn. Ze bestaan al in Nederland en ik denk dat we er in de toekomst alleen nog maar meer zullen zien. Je helpt er het milieu enorm mee en je kunt ook flink geld gaan besparen. Bij de nieuwbouwwoningen zie je al veel dingen gelijkenissen, zoals de goede isolatie. De woningen zijn duurzaam en comfortabel, dus ik zie geen reden waarom er niet meer zouden komen in de toekomst.

Gerelateerde berichten
Energie

Moderne cv-ketels voor in huis

4 Minuten lezen
Het hebben van een goed functionerend verwarmingssysteem in huis is van vitaal belang, vooral tijdens de koude wintermaanden. Moderne cv-ketels bieden een…
Energie

Providers en waarom stappen mensen steeds vaker over?

1 Minuten lezen
Providers is de vergelijker die u zoekt voor de vaste lasten van uw huis, want als je wilt besparen op je vaste…
Energie

Watt, kilowatt (kW) en kilowattuur (kWh): wat houdt het in?

1 Minuten lezen
Het verschil is eenvoudig om te begrijpen, maar veel mensen weten het niet. Tijdens het energie vergelijken kom je deze termen tegen….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *