NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Algemeen

Inzetten van een Formlabs 3D printer

1 Minuten lezen
printer rollen kleur


De 3D printers die in het aanbod van Formlabs te vinden zijn, zijn interessant om te overwegen. Wie meer uit de mogelijkheden van het printen wil halen, kan er zeker van zijn dat deze fabrikant het nodige te bieden heeft. Juist ook omdat er diverse modellen op de markt zijn. Dat maakt het beter mogelijk om een 3D printer te vinden die precies op maat is voor wat jij wil doen. Het is dan ook goed om te weten waar deze printers zich dan precies in onderscheiden. Er zijn meerdere zaken die hierin dan een rol spelen.

Het inzetten van de SLA-techniek
De 3D printers van Formlabs werken net even anders dan veel andere modellen. Dat komt door de toepassing van de SLA-techniek. Dit betekent dat er gewerkt wordt met een specifiek type filament. Het is namelijk zo dat er een vloeistof gebruikt wordt. Er wordt dan met een laser voor gezorgd dat dit in de juiste vorm kan uitharden. Zo is heel gedetailleerd te werken. De stereolithografie, is door deze fabrikant meer en meer ontwikkeld. Dit betekent dus dat je de best mogelijke kwaliteit op dit vlak mag verwachten. Zo kan je er meer mee.

Wie gebruikt Formlabs printers?
Nu je meer weet over de techniek van SLA, is het ook goed om te weten hoe je dit kunt gebruiken. Dat kan dan om allerlei soorten werkzaamheden gaan. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een prototype. Juist om alle details goed te zien, is deze techniek wel heel geschikt. Het is dan direct duidelijk wat de sterke en de zwakke punten van een bepaald ontwerp zijn. Op die manier zijn de printers goed in te schatten. Al kunnen ze ook meer grootschalig werk, bijvoorbeeld in de vorm van productie aan. De kwaliteit blijft ook dan hoog.

Een goedkope techniek
Wie kijkt naar de techniek van SLA, zal vaak stellen dat dit duur is om toe te passen. Toch is dat niet het geval wanneer de printers van Formlabs ervoor gebruikt worden. Het is goed om te beseffen dat deze fabrikant de techniek volledig verfijnd heeft. Daardoor is er dus effectief op de kosten te besparen. Dit helpt om er goede ontwerpen uit te laten komen. Dat ze bovendien heel veelzijdig zijn, maakt de printers alleen maar nog geschikter om mee te werken. Het wordt zelfs al de toekomst van 3D printen genoemd. Daarover zijn experts het wel eens.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *