NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Een huis kopen, waar moet je aan denken?

2 Minuten lezen
nieuw huis kopen

Een huis kopen is niet in één dag gebeurd. Er komen diverse partijen bij kijken en jijzelf hebt uiteraard alsnog de verantwoordelijkheid op het eind. Dus, waar moet je aan denken?

Een huis kopen begint natuurlijk met het zoeken ervan. Maar goed, waar begin je? Wat is een goed huis? Met zelf oplettend zoeken schiet je al een stuk op, je begint dingen te herkennen. Als je scherp bent kun je hier veel van leren. Toch is het verstandig om een makelaar in te schakelen. Deze heeft al jaren ervaring met huizen en weet waar je op moet letten.

Zorg voor de juiste papieren

Een huis kopen kost veel geld, daarom is het doornemen van de papieren belangrijk. Het hebben van de juiste papieren bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. Weet wat je kunt verwachten in de diverse gesprekken die zullen plaatsvinden met de makelaar, notaris, bank, aannemer en taxateur. Je wilt dat alles in kannen en kruiken zit voordat je begint.

Een taxateur voor het taxatierapport voor de bank. De banken voor de juiste hypotheek, ook hier zijn weer adviseurs voor in te schakelen. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Met de kennis van de vakmannen kies je de juiste hypotheek en maak je de juiste afspraken met de verkopers om geen extra kosten te maken.

Begin op tijd

Al deze mensen bij elkaar brengen, alle informatie tot je nemen en uiteraard het nemen van beslissingen kost tijd. Zorg er daarom voor dat je op tijd begint. Zo kun je de tijd nemen en is er ruimte voor een dubbelcheck of second opinion. Het kan soms een aantal werkdagen duren voordat een expert de documenten heeft doorgenomen en jou van advies kan voorzien over bijvoorbeeld het huis, de koopprijs, aansprakelijkheid of de hypotheek.

Door genoeg tijd hiervoor te nemen kom je niet in tijdnood. Ook is het snel reageren op alles wat je binnenkrijgt een bonus. Hoe sneller je dingen aanpakt hoe groter de marge wordt om eventuele onvoorziene omstandigheden te verhelpen.

Klussen uitbesteden of zelf doen?

Als je een huis koopt zijn er misschien nog wat klussen om te doen. De vraag is dan natuurlijk of je dat zelf wil doen of dat je het laat doen. Sommige dingen kun je zelf doen omdat het niet veel kennis vergt en redelijk simpel is. Andere dingen wil je liever uitbesteden om er zo snel mogelijk van af te zijn.

Het hangt af van hoe bedreven jij bent in het oppakken van de doe-het-zelf klussen, maar ook hoeveel tijd je ervoor hebt. Alles regelen omtrent het kopen van een huis kost al veel tijd dus vaak kom je er beter vanaf door het uit te besteden aan een professional.

Hypotheek nemen

Een hypotheek nemen doe je het best in samenwerking met een consultant. Lees je in op de voorwaarden van de hypotheek. Het is een behoorlijke uitgave dus neem gerust alles door voordat je een beslissing neemt.

Veiligheid waarborgen

Om de veiligheid te waarborgen van de nieuwe woning heb je nieuwe sloten nodig. Laat deze installeren door een gecertificeerde slotenmaker zodat je zeker weet dat je goede kwaliteit sloten hebt. Als je wilt vraag je ook naar de overige maatregelen die je kunt nemen voor een betere veiligheid van de woning, zoals beveiligingscamera’s of extra sloten. Het slotenmakersbedrijf helpt je hierbij.

Gerelateerde berichten
Huis

Hoe bescherm je je woning met een inboedelverzekering?

1 Minuten lezen
Het afsluiten van een inboedelverzekering is een verstandige stap om je persoonlijke bezittingen te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen, zoals brand, diefstal of…
Huis

Tips om je woning te optimaliseren

1 Minuten lezen
Een schoon, veilig en kostenbesparend huis. Wie wilt dat nou niet? Een goede omgeving is belangrijk voor een goede gezondheid. Je woning…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *